Projecten

Projecten

Nieuwbouw ’t Nijenhuis Wijhe

In het kader van ‘rood voor rood’ zijn op deze locatie schuren/stallen van de bestaande boerderij gesloopt voor twee nieuwe woonbestemmingen. De nieuwe inpassing vormt nu samen met het volume van de bestaande boerderij een modern erf. Het project toont een vertaalslag van lokale schuurtypologieën naar een eigentijdse verschijningsvorm. Tuinmuren lopen door in de plinten van de gebouwen en zijn opgetrokken in dezelfde klinkers als de bestrating. De plinten zijn niet gemetseld maar verlijmd, zodat de textuur van het straatwerk als ‘stenen tapijt’ doorloopt en zo een stevig basement vormt voor de woningen. Deze zijn opgebouwd vanuit een maatwerk houten hoofddraagstructuur zonder zichtbare verbindingselementen.

De constructie heeft zo buiten de dragende functie het karakter van een meubel gekregen. Dit is zichtbaar gebleven en refereert naar de schuur; helder, pragmatisch en sober, maar wel scherp gedetailleerd.

Neem contact op over dit project

Uitgelicht project

Categorie: Nieuwbouw

In de Wijk hebben wij een prachtige, opvallende...