Projecten

Projecten

Renovatie woning in stallen complex Landgoed Eerde Ommen

Ten noorden van Kasteel Eerde staat de voormalige koetsierswoning met paardenstallen. Ze zijn te vinden in een langgerekt, witgepleisterd gebouw met sierlijke vensters en een ruim overstekend dak. Het koetshuisje werd vroeger de Weverij genoemd, omdat er jarenlang een weefmachine stond.

Voerbakken en ruiven voor het hooi
Aan het type vensters en de vensterindeling in de gevels is duidelijk te zien dat de woning aan de voorzijde is en de stallen erachter. De stallen krijgen daglicht via een reeks halfrond gebogen gietijzeren stalvensters met roede verdeling. Binnen zijn de hardstenen voerbakken en de ruiven voor het hooi nog zichtbaar. Ook het smalle gangetje erachter, van waaruit de ruiven voorzien werden van hooi, is nog intact. De oude klinkerbestrating van de stallen is nog aanwezig.

Bouwbedrijf Elpenhof mocht deze paardenstallen voor gebruik als kantoor van Natuurmonumenten renoveren.

Neem contact op over dit project